2020-08-17 VÄLKOMMEN IDA
Porträttbild Ida Mangsbo

Vi är glada att få hälsa Ida Mangsbo välkommen till oss! Ida arbetar som uppdragsledande eller handläggande landskapsarkitekt och är van att ta ett projekt från tidig skiss till färdiga bygghandlingar. Ida har arbetat med beställare från både offentlig och privat sektor och uppdragen har spänt från stadsanalyser, landskapsanalys och trädplaner till gestaltning och projektering av olika typer av utemiljöer i såväl det offentliga som privata rummet. 

2020-08-14 VÄLKOMMEN OSKAR
Första veckan på jobbet för Oskar Medén

Så här glad är vår nya medarbetare Oskar Medén efter sin första vecka hos oss. Oskar är byggnadsingenjör och kommer senast från Krook&Tjäder i Kristianstad. Varmt välkommen Oskar!

2020-06-30 SOMMARHÄLSNING
2020-06-30-SOMMAR

Nu börjar semestern närma sig och kontoret går på sparlåga några veckor. Veckorna 28-32 kommer de flesta av våra medarbetare vara lediga och ladda inför nya spännande uppdrag i höst. Det har varit en annorlunda vår för oss alla men nu hoppas vi att toppen är nådd på denna pandemi och vi snart återgår till ett normalläge. Inför hösten har vi många spännande nyheter! I augusti börjar två nya medarbetare hos oss på Skoog Arkitekter. Vi hälsar Ida och Oskar hjärtligt välkomna till vårt kontor. Vi hoppas era kunskaper och erfarenheter kan bidra med mycket till oss och våra kunder. Vi har även påbörjat en rekrytering av en ny ekonomiansvarig till kontoret tillsammans med vår rekryteringspartner Randstad. Läs mer om tjänsten under "jobba hos oss". Hoppas ni alla får en fin sommar och ta hand om varandra! För frågor om nya och pågående projekt hänvisas till Andreas Wallström, mob. 070-329 39 28.

2020-04-06 CORONA
coronabild

Hoppas allt är bra trots det kritiska läge samhället och vi alla nu befinner oss i. Vi på Skoog Arkitekter vill här informera om hur vi hanterar vår verksamhet och våra uppdrag.

Vi tar situationen på stort allvar och följer myndigheternas restriktioner och råd. Vårt största fokus är att trygga våra medarbetares, kunders och samarbetspartners hälsa och välbefinnande.

Samtidigt ser vi också vikten av att i ett för samhället kritiskt läge upprätthålla verksamheten på ett så vardagligt och normalt sätt som möjligt under den kommande tiden. Det stärker samhället som helhet och bidrar till att minska den ekonomiska skada som virusspridningen fört med sig.

Under de närmaste veckorna kommer vi utnyttja de digitala hjälpmedel som finns till hands för att fortsätta vår verksamhet. Vi kommer att ha kontoret öppet som vanligt och arbetar på med våra projekt som både hemifrån och från kontoret.

I dagsläget har vi inga hinder i pågående projekt.  Vi bevakar kontinuerligt de uppdateringar av direktiv som kommer från våra myndigheter för att kunna justera vår planering vid behov.

Var rädda om varandra!

2020-01-20 LINNÉA GÖR PRAKTIK
Linnéa porträtt

Vi hälsar Linnéa välkommen. Hon gör sin praktik här hos oss under vårterminen. Hon har studerat tre år som landskapsingenjör och läser nu sin master i landskapsarkitektur i Alnarp. 

2019-12-24 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
god jul 2019

Tack alla kollegor, kunder och vänner för året som gått. Nu hoppas vi på en snörik jul och några lediga dagar innan nya spännande projekt väntar nästa år. Vi har haft ett fantastiskt år med många roliga och intressanta uppdrag. Årets studieresa gick till Zürich där vi under tre dagar i oktober fick uppleva stadens spännande historia och dess olika lager av gammal och ny arkitektur. Under året har vi även vuxit med tre nya medarbetare som stärker vår organisation. Vi har dock ambitionen att växa ytterligare. Är du intresserad eller känner du någon som borde arbeta  hos oss är det bara att höra av sig! Årets jultavla är i år Hedåsens Herrgård i Sandviken. Under året har vi arbetat med Sandviks om- och tillbyggnad av denna pärla vid Storsjöns strand ritad av arkitekten Arre Essen på 1930-talet.

 

2019-10-20 STUDIERESA ZÜRICH
Gruppbild  - Zürich

Mellan 13-15 Oktober tog kontoret en liten paus från datorskärmarna och flög till Zürich, Schweiz.
Under dessa dagar fick vi möjlighet att uppleva stadens fina arkitektur och historia.

Vi studerade bland annat moderna skolor, nya bostadsområden och nytänkande parker. Santiago Calatravas två verk (Juridiska Fakulteten och Stadelhofen Tågstation) var också självklart med på schemat.

Vi kan inte annat än imponeras av denna vackra stad och vi rekommenderar alla intresserade att åka dit!

2019-10-24 "SVERIGES SNYGGASTE KONTOR 2019"
Kontor 80

Ett av våra kontorsprojekt blev nyligen nominerad till Sveriges Snyggaste Kontor 2019.
Väldigt kul tycker vi på Skoog Arkitekter!

Motivering:
"Ett aktivitetsbaserat kontor med hög närvaro och specifika krav för att stödja flera olika roller inom IT. Utvecklare, chefer, programmerare och projektledare arbetar tillsammans i en lokal med utformning som stödjer såväl samarbete i personliga samt digitala möten.

Kontoret visar vilka möjligheter som skapas när man kombinerar funktion och interiör – allt medarbetarna behöver under en arbetsdag finns på denna yta."

Länk:
http://ssk.lokalnytt.se/info/20569

 

*Uppdaterad bild kommer inom kort*

2019-09-02 NY MEDARBETARE
Första dagen på jobbet för Simon Gulve

Vi är glada att hälsa Simon Gulve välkommen till oss! Simon är landskapsarkitekt och kommer senast från Cedervall arkitekter i Stockholm. 

2019-06-14 HLR-UTBILDNING
AW - HLR , FK - HLR

Den 27 Maj hade vi utbildning i HLR, sidoläge och fri luftväg här på kontoret. Certifierad HLR-Instruktör och sjuksköterska Matilda Wenngren utbildade oss under en eftermiddag.
De flesta medarbetare är nu utbildade i HLR och kontoret har införskaffat en hjärtstartare!