2019-12-24 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
god jul 2019

Tack alla kollegor, kunder och vänner för året som gått. Nu hoppas vi på en snörik jul och några lediga dagar innan nya spännande projekt väntar nästa år. Vi har haft ett fantastiskt år med många roliga och intressanta uppdrag. Årets studieresa gick till Zürich där vi under tre dagar i oktober fick uppleva stadens spännande historia och dess olika lager av gammal och ny arkitektur. Under året har vi även vuxit med tre nya medarbetare som stärker vår organisation. Vi har dock ambitionen att växa ytterligare. Är du intresserad eller känner du någon som borde arbeta  hos oss är det bara att höra av sig! Årets jultavla är i år Hedåsens Herrgård i Sandviken. Under året har vi arbetat med Sandviks om- och tillbyggnad av denna pärla vid Storsjöns strand ritad av arkitekten Arre Essen på 1930-talet.

 

2019-10-20 STUDIERESA ZÜRICH
Gruppbild  - Zürich

Mellan 13-15 Oktober tog kontoret en liten paus från datorskärmarna och flög till Zürich, Schweiz.
Under dessa dagar fick vi möjlighet att uppleva stadens fina arkitektur och historia.

Vi studerade bland annat moderna skolor, nya bostadsområden och nytänkande parker. Santiago Calatravas två verk (Juridiska Fakulteten och Stadelhofen Tågstation) var också självklart med på schemat.

Vi kan inte annat än imponeras av denna vackra stad och vi rekommenderar alla intresserade att åka dit!

2019-10-24 "SVERIGES SNYGGASTE KONTOR 2019"
Kontor 80

Ett av våra kontorsprojekt blev nyligen nominerad till Sveriges Snyggaste Kontor 2019.
Väldigt kul tycker vi på Skoog Arkitekter!

Motivering:
"Ett aktivitetsbaserat kontor med hög närvaro och specifika krav för att stödja flera olika roller inom IT. Utvecklare, chefer, programmerare och projektledare arbetar tillsammans i en lokal med utformning som stödjer såväl samarbete i personliga samt digitala möten.

Kontoret visar vilka möjligheter som skapas när man kombinerar funktion och interiör – allt medarbetarna behöver under en arbetsdag finns på denna yta."

Länk:
http://ssk.lokalnytt.se/info/20569

 

*Uppdaterad bild kommer inom kort*

2019-09-02 NY MEDARBETARE
Första dagen på jobbet för Simon Gulve

Vi är glada att hälsa Simon Gulve välkommen till oss! Simon är landskapsarkitekt och kommer senast från Cedervall arkitekter i Stockholm. 

2019-06-14 HLR-UTBILDNING
AW - HLR , FK - HLR

Den 27 Maj hade vi utbildning i HLR, sidoläge och fri luftväg här på kontoret. Certifierad HLR-Instruktör och sjuksköterska Matilda Wenngren utbildade oss under en eftermiddag.
De flesta medarbetare är nu utbildade i HLR och kontoret har införskaffat en hjärtstartare!

2019-05-31 NYGAMMAL MEDARBETAR
2019-05-31

Den 3 juni hälsar vi Tobias Ryd välkommen tillbaka som medarbetare hos oss på Skoog Arkitekter. Tobias kommer fortsätta sitt arbete med projektering i våra uppdrag men också bidra med sin stora kunskap inom myndighetsfrågor bygglagstiftning. Tobias är även väl insatt i miljöfrågor som är ett ständigt växande och viktig del av arkitektur och byggande.

2019-05-02 TÄVLINGEN AVGJORD
matning

Nu är årets upplaga av Skoog Arkitekters odlingstävling avgjord. Efter en noggrann inmätning visade resultatet att Stefan tog hem segern i tomatkategorin medan Emil knep förstaplatsen i chilitävlingen. Dock lever fortfarande alla deltagares växter fortfarande och vi ser fram emot att skörda efter sommaren. 

2019-04-01 NY MEDARBETARE
friederike2019-04-01

Den 1 april anställdes vår nya medarbetare Friderike Kissel. Friederike är arkitekt och har arbetat i Schweiz tidigare. Vi hälsar Friederike välkommen till oss på Skoog Arkitekter och ser fram emot att använda hennes mångåriga erfarenhet i våra nuvarande och framtida projekt. 

2019-03-20 ODLINGSKAMPEN 2019
odlingskampen

I februari startade vi vår interna odlingstävling på kontoret. I odlingskampen tävlar vi om att få en tomat- och chiliplanta att bli så hög som möjligt fram till mitten av maj då en vinnare ska koras. Tanken är att främja ett intresse för egen odling och lokalt producerad mat (dock i liten skala). Skördefest är planerad efter sommaren. 

2018-10-15 STUDIERESA STOCKHOLM
studieresa-sthlm

Den 11-12 oktober åkte kontoret på studieresa till Stockholm för att få ny kunskap och inspiration i vårt arbete. Stockholms utveckling har det senaste decenniet varit exceptionell. Det byggs i varje gatuhörn och det ena projektet överträffar det andra. Kontoret besökte två av de större projekten som pågår i staden. Första stopp var byggandet av den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden. Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12000 nya bostäder och 35000 nya arbetsplatser. Ett ledord i hela projektet är hållbarhet och miljösmarta lösningar.
Vi besökte även det nya Hagastaden som knyter samman Stockholm med Solna genom en överdäckning av E4:an. Det som förut varit en avgrund mellan stadsdelarna genomgår nu en stor förändring med nya bostäder, kontor och jättebygget Nya Karolinska. Ett av de mest omtalade projekten den senaste tiden.